Nemilosrdni gadovi

Zrno do zrna pogača, kocka do kocke – 129 milijuna dolara

lego_movie_06

AMERIČKI BOX OFFICE 14. – 16. 2. 2014.

1. (1) Lego film / Lego Movie– 48,8 / 129,1 mil. dolara

Kocka, kocka, kockica i čudo od igračke pretvorilo se i u čudo od filma. Filma koji nije niti primjetio da su ovaj vikend otvorila čak četiri nova filma već je, uz manji pad gledanosti u odnosu na prvi vikend od svega 29%, nastavio puniti dvorane klincima i njihovim roditeljima, i sada je već jasno da će prihod iz američkih kina premašiti 200 milijuna dolara, a niti ona sljedeća čarobna brojka nije sasvim nemoguća. Baš kao što je to uspjelo “Snježnom kraljevstvu” koje je imalo slično otvaranje kao i “Lego film”.

2. (NOVO) About Last Night – 27 / 27 mil. dolara

Jedno od najvećih ovogodišnjih iznenađenja u američkim kinima, komedija “Ride Along” s Kevinom Hartom i Ice Cubom ovaj je tjedan skliznula na šesto mjesto, a zamijenila ju je još jedna komedija s Kevinom Hartom i pretežno afroameričkom glumačkom ekipom. Romantična komedija o dva para koji avanturu za jednu noć pokušavaju pretvoriti u pravu vezu dobro je tržila na račun vikenda koji je počeo s Danom zaljubljenih. I nije jedina.

3. (NOVO)  RoboCop – 21,5 / 26,4 mil. dolara

Pokušaj oživljavanja dobrog starog RoboCopa nije baš izazvao veliko uzbuđenje, što i ne čudi kad se rade remakeovi odličnih, gotovo kultnih filmova kakav je originalni “RoboCop” Paula Verhoevena. Film koji je koštao 100 milijuna dolara u prvom je vikendu realizirao razočaravajućih 21,5 milijun i već nakon pet dana prilično je izvjesno da neće uspjeti vratiti novac. A to zapravo znači da najvjerojatnije neće biti ništa ni od priželjkivane franšize. Što bi Ameri lijepo rekli D.O.A. – Dead On Arrival.

4. (2) Odred za baštinu / The Monuments Men – 15 / 43,6 mil. dolara

Iako George Clooney kao režiser još nikad nije dobio ovako porazne kritike, to se nije pokazalo prevelikom smetnjom pa je već u drugom tjednu prikazivanja “Odred za baštinu” postao i najuspješniji Clooneyjev redateljski film u karijeri.

5. (NOVO) Beskrajna ljubav / Endless Love – 13,3 / 13,3 mil. dolara

A evo i onog drugog prigodnog filma koji je dobro iskoristio Valentinovo, i to iznad svih očekivanja. Priča o zabranjenoj ljubavi  privukla je u kina uglavnom žensku publiku i pobrala jako dobre ocjene te iste publike, no ne i kritičara. Inače, riječ je o još jednom remakeu, ali ovaj put ozloglašenog tinejdžerskog ljubića u kojemu je glavnu ulogu igrala filmska Lolita 80ih, Brooke Shields.

Kad zabranjena ljubav postane "Beskrajna ljubav"

Kad zabranjena ljubav postane “Beskrajna ljubav”

6. (3Ride Along – 8,7 / 116,1 mil. dolara

7. (NOVO) Zimska priča / Winter’s Tale – 7,7 / 7,7 mil. dolara

8. (4) Snježno kraljevstvo / Frozen – 5,8 / 376 mil. dolara

9. (5) Lone Survivor – 4 / 118,4 mil. dolara

10. (6) That Awkward Moment – 3,3 / 21,4 mil. dolara

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com