Nemilosrdni gadovi

“Thor” i dalje suveren u američkim kinima

thor-dark-world-07

AMERIČKI BOX OFFICE 8.- 10. 11. 2013.

1. (1) Thor: Svijet tame / Thor: The Dark World- 38,4 / 146,9 mil. dolara

Iako je bio pod pristiskom komedije s broja 2, drugi je “Thor” ipak zadržao vrh box officea sa solidnim rezultatom i za ovaj tip filmova više manje uobičajenim padom gledanosti u odnosu na prethodni vikend od 55%. Nastavi li ovako, vjerojatno će dosegnuti 250 milijuna dolara i popraviti položaj na rang listi superheroja s najvećim ukupnim prihodom (zbir svih filmova) prema računici koju je napravio portal The Wrap. Ispred njega su Batman, Iron Man, Spider Man, Superman i Wolverine.

2. (NOVO)  The Best Man Holiday – 30,5/ 30,5 mil. dolara

Najveće iznenađenje vikenda koje je zamalo napalo “Thora” zapravo je nastavak komedije “The Best Man” stare 14 godina za koju mi se čini da nije nikad igrala u našim kinima. Što i ne čudi jer niti je bila osobito uspješna, niti je u njoj bilo većih glumačkih zvijezda, naime glavni glumac Taye Diggs kod nas je postao popularan tek nekoliko godina kasnije u seriji “Kevin Hill”. Puno je tu odličnih, uglavnom crnih glumaca, a komedija o okupljanju starih prijatelja na svadbi jednog od njih tijekom proteklih je godina u Americi zadobila kultni status što je Universal iskoristio za fascinantno uspješan nastavak. Pitanje je, međutim, hoće li ovaj stići i do naših kina.

3. (4) Legende u Vegasu / Last Vegas – 8,8 / 46,9  mil. dolara

Možemo samo ponoviti ono što smo ustvrdili i prošlog tjedna, nikad ne podcjenjujte starce poput ovih. Ne samo što “Legende u Vegasu” zadržavaju odličnu gledanost, nego se u trećem vikendu ponovno penju na box officeu. Zapravo, nemamo se čemu čuditi, ako su uspjeli šarmirati nemilosrdnog Runjića, gdje neće prostodušnog Amerikanca.

4. (3) Free Birds – 8,3 / 42,2 mil. dolara

Nije sve propalo ni za purice koje se bore za svoja prava: da budu pogledane, ne i pojedene. No, sudeći prema rezultatu, teško je vjerovati da će se mijenjati tradicionalni meni Dana zahvalnosti.

5. (2)  Jackass predstavlja: Zločesti djedica / Jackass presents: Bad Grandpa – 7,6/ 90,2 mil. dolara

Godine ipak čine svoje pa “Zločesti djedica” u četvrtom tjednu konačno pokazuje znakove umora. Djedica će pasti, ali past će i stotka!

gravity-05

OSTALI REZULTATI:

6. (6) Gravitacija / Gravity – 6,2 / 240,5 mil. dolara

7. (5) Enderova igra / Ender’s Game 6,2 / 53,7 mil. dolara

8. (7) 12 Years a Slave – 4,7 / 24,9 mil. dolara

9. (8) Kapetan Phillips / Captain Phillips – 4,5 / 97,6 milijuna dolara

10. (9) About Time – 3,4 / 11,5 mil. dolara

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com