Nemilosrdni gadovi

Batler američkog predsjednika pobijedio Kick-Assa

butler-02

AMERIČKI BOX OFFICE 16-18. 8. 2013.

1. (NOVO) The Butler (24,6 / 24,6 mil. dolara)

Istinita priča o crnom batleru koji je drmao Bijelom kućom u mandatima čak osmorice američkih predsjednika došla je kao smiraj na kraju ljeta za sve one kojima je pun kufer superheroja i spašavanja planeta, a očito ih nije malo. Pomogao je i dobar marketing te Oprah Winfrey (ovdje u ulozi supruge glavnog lika) koja se dosta potrudila promovirajući film. Lako moguće da “Batler” na kraju premaši sto milijuna dolara u američkim kinima.

2. (2) Obitelj Miller / We’re the Millers (17,9 / 69,6 mil. dolara)

Mali pad gledanosti u odnosu na prošli vikend i zadržavanje druge pozicije sjajan je znak za ovu komediju s američkom miljenicom Jennifer Aniston. Očito, usmena predaja je učinila svoje pa imamo još jednog ozbiljnog kanidata za ulazak u krug 100. Kakav je zaista, moći ćemo i mi provjeriti od četvrtka.

3. (1) Elysium (13,6 / 56 mil. dolara) 

Ekipa “Elyisiuma” može se tješiti da su bolje prošli od nekoliko filmova koji su otvorili ovaj vikend, no sasvim sigurno neće otvarati šampanjac. Stvar je, naime, bolno jednostavna: “Elysium” je još jedan veliki ljetni podbačaj, a oni koji poput Nemilosrdnih gadova trenutno ne točaju noge u moru kažu da ništa bolje nije niti zaslužio.

4. (3) Avioni / Planes (13,3 / 45,3 mil. dolara)

Zrno po zrno pogača, dolar po dolar – 45 milijuna dolara. Tako nekako rezoniraju u Disneyju kojima je u slučaju “Aviona” svaka milja zarađena u kinima čisti bonus, budući da prvotno film uopće nije rađen za kino. Stoga se i rezultat može smatrati sasvim solidnim. Pogotovo ako nastavite čitati i usporedite “Avione” s niže spomenutim debaklima.

5. (NOVO) Kick-Ass 2 (13,3/ 13,3 mil. dolara)

Iako NG Runjić nikad neće priznati da Kick-Ass može biti loš, svi signali govore da nije niti dobar. Za početak, većina uopće ne kuži po čemu je dvojka različita od jedinice pa se ovoljetni trend posrnulih superheroja produžio i na njega, jednog i jedinog – Kick-Assa. Peto mjesto u prvom vikendu i svega 13 milja rezultat je ispod svih očekivanja. Što je tu je, ali čini se da trojke biti neće.

 

PROPAST “JOBSA” I “PARANOJE”

Ne znamo kako vama, ali nama trailer za “Jobsa” nikako nije šmekao, no sudeći prema vikendu otvaranja nismo u tome usamljeni. Naime, prihod od 6,7 milijuna dolara i sedmo mjesto box office teško je nazvati ikako drugačije nego debaklom. Najvećim u karijeri Ashtona Kutchera. Koji je vjerojatno i najveći kamen spoticanja između gledatelja i filma o osnivaču Applea.

jobs

No, ako je “Jobs” debakl, onda je rezultat “Paranoje”, trilera Roberta Luketica, totalna katastrofa. Film je, naime, završio prvi vikend prikazivanja na 13. mjestu sa svega 3,5 milijuna dolara što je vjerojatno najslabiji rezultat nekog filma s Harrisonom Fordom otkako mu je izbio prvi prištić.

Dobra se vijest zove “Blue Jasmine”, novi filma Woodyja Allena koji u ograničenoj distribuciji postiže jako dobru gledanost, do sada je uprihodio 9 i pol milijuna dolara, a od sljedećeg vikenda kreće u široku distribuciju pa će svakako podebljati dolarski saldo.

/NG RUNJIĆ/

nemaš pojma, ne da će biti trojke kick-assa, nego je i petica zicer. vidiš da je dvojka koštala manje od jedinice, a kladim se u burek i jogurt da će na kraju povući bar 10 milja više…

/NG TOMLJANOVIĆ/

Ok, uhvatio si me, stvarno se nisam dovoljno bavio Kick-Ass ekonomijom, ali neka, draže mi je da ja pogriješim, nego da ti ostaneš bez bureka.

Avatar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com