Nemilosrdni gadovi

Slatka ribica Dora sa 136 milijuna dolara srušila rekord američkog box officea

finding-dory-003

AMERIČKI BOX OFFICE 17. – 19. 6. 2016.

  1. (NOVO) Potraga za Dorom / Finding Dory – 136,1 / 136,1 (-)

Sjećate se Nema? A Dore? 13 godina nakon što je spašen Nemo, ova mala slatka ribica krenula je u potragu za svojim roditeljima, ali eto nevolje, ostala zatočena u javnom akvariju. Kako će Dora završiti ne znamo (ali uzdamo se u Nema), međutim znamo da je to pitanje mučilo toliko mnogo Amerikanaca da je „Dora“ u prva tri dana prikazivanja srušila rekord najboljim otvaranjem nekog animiranog filma i sad su svi opet sretni i veseli. Osobito dečki iz Disneyja koji su ove godine doslovno privatizirali kina i ruše sve rekorde gledanosti i prihoda.

  1. (NOVO) Tajna služba / Central Intelligence – 34,5 / 34,5 (-)

Dobro složena komedija u ovo doba godine uvijek ima šanse za uspjeh, a ovaj put je to uspjelo Dwayneu Johnsonu i Kevinu Hartu u akcijskoj komediji u kojoj će se opet baviti uhodanim holivuskim biznisom – spašavanjem svijeta. A da je biznis iznimno propulzivan dovoljno govori ostvarena cifra u prvom vikendu.

  1. (1) Prizivanja 2 / The Conjuring 2 – 15,5 / 71,7 (-61,5%)

Uvijek ista priča s ljetnim hororima – rasturačina u prvom vikendu, a zatim tonu ko cigla. Fenomen je to za koji demografi sigurno imaju neko stručno objašnjenje, no mi ćemo ovdje tek konstatirati kako se druga „Prizivanja“ ponašaju više manje po špranci, ali s ipak nešto lošijim performansama od originalnog filma i lako je moguće da ih već sljedeći tjedan ne zateknemo među prvih pet.

  1. (1) Majstori iluzije 2 / Now You See Me 2 – 9,6 / 41,3 (-56,9%)

Kako nastavak „sad me vidiš, sad me ne vidiš“ filma nije polučio očekivani rezultat, producenti će morati i sami angažirati iluzionista kako bi nadoknadili zjapeći manjak u blagajni.

  1. (2) Warcraft: Početak / Warcraft – 6,5 / 37,7 (-73%)

Ipak, čak ni Majstori iluzije ne bi mogli zamaskirati masakr koji se dogodio „Warcraftu“ u drugom vikendu prikazivanja – pad od 73 posto jedan je od najvećih padova gledanosti posljednjih godina, veći su imali tek novi „Petak 13“ i „50 nijansi sive“. Srećom, na svijetu postoji Kina u kojoj je film do sada već zaradio više od 200 milijuna prikazivanja (worldwide već prelazi 377 milijuna dolara) što će ipak znatno ublažiti bol Universalovih mogula.

  1. (3) X-Men: Apokalipsa / X-Men: Apocalypse– 5,2 / 146 (- 47,5%)
  2. (5) Ninja kornjače: Izlazak iz sjene / Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows – 5,2 / 71,9 (-63,9%)
  3. (4) Tu sam pred tobom / Me Before You – 4,1 / 46,3 (-54%)
  4. (6) Alisa iza ogledala / Alice Through the Looking Glass – 3,6 / 69,3 (-36%)
  5. (9) Kapetan Amerika: Građanski rat / Captain America: Civil War – 2,2 / 401,2 (-46,8%)

* svi iznosi su u milijunima dolara: prva cifra označava prihod u aktualnom vikendu, druga ukupni dosadašnji prihod filma, a postotak u zagradi na kraju postotnu promjenu u odnosu na prihod ostvaren u prethodnom vikendu

** uz redni broj u zagradi je navedena pozicija filma na prošlotjednom box officeu

Avatar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com