Nemilosrdni gadovi

Uspješan start filma “The Maze Runner” najavio novu teen franšizu

maze_runner_01

AMERIČKI BOX OFFICE 19. – 21. 9. 2014.

Čak tri nova filma na prva tri mjesta američkog box offica – čini se da je uspavanim vikendima kasnog ljeta došao kraj. A prvi među njiima otvorio je mnogo bolje od očekivanja i najavio novu franšizu.

1. (NOVO) Labirint: Nemogući bijeg / The Maze Runner – 32,5 / 32,5  mil. dolara

Jedno od najboljih otvaranja u inače ne baš jakom mjesecu rujnu dovoljno govori o tome kako je dobro startala nova tinejdžerska franšiza utemeljena na serijalu knjiga Jamesa Dashnera o dječaku izbrisane memorije i zatočenog sa sličnim klincima u labirintu. Za razliku od blockbustera poput “Različite”, “Labirint: Nemogući bijeg” snimljen je s mnogo skromnijim budžetom, svega 34 milijuna dolara, pa će zarada biti poprilična. Konačni rezultat u Americi vjerojatno će se približiti, a možda i prijeći 100 milijuna dolara, a internacionalno moguće i dvostruko više. Ne čudi da je Fox već najavio nastavak “The Maze Runner: Scorch Trials” za točno godinu dana.

2. (NOVO) Šetnja među grobovima / A Walk Among the Tombstones – 13,1 / 13,1 mil. dolara

Iako je Liam Neeson u posljednjih desetak godina iznio niz financijski uspješnih naslova, poput “Takena” ili ovogodišnjeg trilera “Non Stop”, osrednji start mračne krimi drame “Šetnja među grobovima” pokazuje da ipak nije box office supermen. Naime, čini se da je riječ o rutinskom krimiću koji će po svoj prilici vrlo brzo potonuti, tim više što nas uskoro očekuje nekoliko atraktivnijih naslova istog žanra, u prvom redu Fincherov triler “Gone Girl”.

3. (NOVO) This is Where I Leave You – 11,8 / 11,8 mil. dolara

Od komedije s Jasonom Batemanom, Tinom Fey i Jane Fondom ipak se očekivalo nešto više od polučenog rezultata, no ako je vjerovati kritičarima izgleda da film i nije osobito smiješan. Srećom, Warner ga je oprezno budžetirao, svega 20ak milijuna dolara, tako da niti financijski rizik nije velik.

4. (1) No Good Deed – 10,2 / 40,1  mil. dolara

Tri jaka nova naslova morala su ostaviti traga na rezultatu trilera koji je bio ugodno iznenađenje prošlog vikenda. Pad gledanosti je relativno velik, iznosi 57%, no već do sada ostvareni rezultat više je nego dobar za film koji je koštao samo 13 milijuna dolara.

5. (2) Dolphin Tale 2 – 9 / 27 mil. dolara

Brže od očekivanja tone i druga “Priča o delfinu”, rezultat je dosta slabiji od prvog filma i posve je izvjesno da ga posljednji put spominjemo među prvih pet.

6. (3) Čuvari galaksije / Guardians of the Galaxy – 5,1 / 313,6  mil. dolara

7. (5) Lažna patrola / Let’s Be Cops – 2,6  / 77,1  mil. dolara

8. (4) Ninja kornjače / Teenage Mutant Ninja Turtles – 2,6 / 185 mil. dolara

9. (6) The Drop – 2 / 7,6  mil. dolara

10. (7) Ako ostanem / If I Stay – 1,8 / 47,6  mil. dolara

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com