Nemilosrdni gadovi

Triler “Prisoners” napunio američka kina

prisoners

AMERIČKI BOX OFFICE 20.- 22. 9. 2013.

1. (NOVO) Prisoners (21,4 / 21,4 mil. dolara)

Mračni triler Denisa Villeneuvea o ocu koji, nezadovoljan policijskom istragom, sam kreće u potragu za nestalom kćeri i njezinom prijateljicom polučio je jako dobar rezultat u prvom vikendu i bez problema skinuo s prvog mjesta horor “Insidious Chapter 2”. Jedan od razloga za to jest zanimljiva glumačka podjela s Hughom Jackmanom i Jakeom Gyllenhaalom, a drugi bi mogao biti taj što je, izgleda, posrijedi dobar i napet film.

2. (1) Insidious Chapter 2 (14,5 / 60,8 mil. dolara)

Horori tradicionalno brzo gube gledanost u američkim kinima pa tako pad od 65 posto u odnosu na prvi vikend nije dramatičan, tim više što nastavak već sada ima bolji rezultat od prvog filma. Treba li reći, već je u pripremi i treći.

3. (2) Malavita / The Family (7 / 25,6 mil. dolara)

Komedija Luca Bessona ima korektnu gledanost, no od filma s ovakvom glumačkom ekipom (Robert De Niro, Tommy Lee Jones, Michelle Pfeiffer) i zabavnom idejom o članovima mafije u programu zaštite svjedoka – zasigurno se očekivalo mnogo više. Inače, od četvrtka ćemo se i sami moći uvjeriti što je s ovim mafijašima pošlo naopako.

4. (6) Instructions Not Inculeded/ No se aceptan devoluciones (5,7 / 34,2 mil. dolara)

Meksička komedija o borbi oca za skrbništvo nad usvojenom djevojčicom ruši sve rekorde, u četvrtom tjednu prikazivanja gledanost je još i porasla pa se vratila u top 5 te ujedno ušla i u top 5 “stranih” filmova s najvećom zaradom u američkim kinima u povijesti.

5. (NOVO) Battle of the Year (5 / 5 mil. dolara)

Ovaj muzički film o velikom plesnom natjecanju toliko je gadno flopnuo da postoji opravdana sumnja kako je ciljna skupina gledatelja mislila da je riječ o ratnom filmu. Da su ipak otišli u kino tamo bi ih dočekao Chris Brown kao najveća zvijezda filma pa je tako gledano zapravo dobro da su ostali doma.

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

1 Komentar

  1. Avatar

    Lucianberg

    23. rujna 2013. at 09:28

    Glazbu u videu su ukrali od finala 4. sezone Breaking Bad-a. Ali gledat ću svejedno, izgleda dobro snimljeno.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com