Nemilosrdni gadovi

“Hobit” ostao broj 1 u američkim kinima

hobbit-desolation-of-smaug-05

AMERIČKI BOX OFFICE 20. – 22. 12. 2013.

1. (1)  Hobit: Smaugova pustoš / The Hobbit: The Desolation of Smaug – 31,4 / 127,5 mil. dolara

Usprkos padu gledanosti većem od 55 posto, novog “Hobita” niti četiri nova jaka naslova nisu uspjela izgurati s vrha američkog box officea. Nakon deset dana prikazivanja već je premašio sto milja, a na svjetskoj razini bliži se 300 – za Jacksonove standarde ništa spektakularno, štoviše još je uvijek nešto slabiji od prethodika, no Warnerova se kasa iz dana u dan sasvim pristojno puni.

2. (NOVO) Anchorman 2: The Legend Continues – 26,7 / 40 mil. dolara

Nove pustolovine blesavog televizijskog voditelja kojeg igra Will Ferrell idu uhodanim stazama prethodnika, od kojeg je doduše prošlo već skoro deset godina. Iako se početkom vikenda činilo da bi na otvaranju mogao prešišati čak i “Hobita”, na kraju se ipak morao zadovoljiti časnim drugim mjestom.

3. (2) Snježno kraljevstvo / Frozen – 19,1 / 191,5 mil. dolara

Film s uvjerljivo najmanjim padom gledanosti prošloga vikenda, svega 15ak posto, polako ali sigurno pretvara se u jedno od ugodnijih iznenađenja godine, ako se uspjeh bilo kojeg Disneyevog crtića uopće može smatrati iznenađenjem. S obzirom na loše otvaranje “Šetnje s dinosaurima” koju ćete skrolajući po stranici pronaći na osmom mjestu, sasvim je jasno da će “Snježno kraljevstvo” biti broj 1 izbor roditelja s djecom tijekom predstojećih praznika. S obzirom da sljedeći tjedan otvaraju filmovi uglavnom namijenjeni nešto starijoj populaciji, neće nas čuditi ukoliko “Frozen” čak i popravi mjesto na tablici.

American Hustle 2

4. (15) Američki varalice / American Hustle – 19,1 / 20,2 mil. dolara

Nakon tjedna prikazivanja u malom broju dvorana, ova retro krimi drama s glumačkom ekipom iz snova (Christian Bale, Jennifer Lawrence, Amy Adams, Bradley Cooper) ovaj je vikend započela distribuciju punom parom i nadmašila sva očekivanja. Očito su nagrade i dobar glas o filmu učinili svoje, no najbolje tek predstoji jer već za tri tjedna na redu su nominacije za Oscara koje sigurno neće zaobići film Davida O. Russella, što će mu osigurati i nove redove na kino blagajnama.

5. (18) Kako je spašen gospodin Banks / Saving Mr. Banks- 9,3 / 9,9 mil. dolara

Ništa rečeno za “Američke varalice” ne vrijedi za film u kojem Tom Hanks utjelovljuje Walta Disneya. Iako su očekivanja bila velika, već možemo staviti recku na stranici s Hanksovim filmskim promašajima koji se posljednjih godina nekako opasno gomilaju. Po svemu sudeći, 2013. godina ukupnim će kino prihodima premašiti čak i prošlu, rekordnu godinu, pa je za zvijezde Hanksova formata stvarno nezgodno ovako fljosnuti, i to u ulozi filmaša koji nije znao za neuspjeh.

6. (4) Igre gladi: Plamen / The Hunger Games: Catching Fire – 8,7 / 371,7 mil. dolara

7. (3) Tyler Perry’s A Madea Christmas – 8,5 / 28,2 mil. dolara

8. (NOVO) Šetnja s dinosaurima / Walking with Dinosaurs – 7,3 / 7,3 mil. dolara

9. (NOVO) Dhoom 3 – 3,3/ 3,3 mil. dolara

10. (5) Thor: Svijet tame / Thor: The Dark World- 1,3 / 200,7 mil. dolara

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com