Nemilosrdni gadovi

Cameron Diaz isprašila Kapetana Ameriku

other-woman-08

AMERIČKI BOX OFFICE 25. – 27. 4. 2014.

Tri nova filma pojavila su se u američkim kinima proteklog vikenda i to s vrlo različitim, ali predvidljivim performansama. Čini se da su se i tinejdžeri zasitili poplave horora pa je „The Quiet Ones“ doista prošao tiho i neprimjećeno pored kino gledatelja, nešto je bolji rezultat akcića „Brick Mansions“, dok je ipak najveća promjena na broju jedan. Američka kina imaju novog šefa, odnosno šeficu.

1. (NOVO) Osveta na visokim petama / The Other Woman – 24,7 / 24,7 mil. dolara

Nema te loše kritike koja može pobijediti tri komada na visokim petama u osvetničkoj misija nad muškom svinjom, pogotovo kad ih predvodi neodoljiva Cameron Diaz. Niti grozne ocjene na Rotten Tomatoes nisu je uspjele omesti da s vrha spraši Kapetana Ameriku iako taj štreber ženskom rodu zasigurno ništa nije skrivio. Film u četvrtak otvara i kod nas i slutimo da bi se mogao ponoviti isti scenarij, samo što će ovdje stradati Noa.

2. (1) Kapetan Amerika: Ratnik zime / Captain America: The Winter Soldier – 16 / 224,8 mil. dolara

Usprkos padu na drugo mjesto, u Marvelu nemaju razloga za brigu: već su sada u domovini postavili najbolji rezultat ikada za neki travanjski film, a ionako im pogled češće bježi prema blagajnama izvan Amerike zahvaljujući kojima su se približili totalu od 650 milijuna dolara.

3. (2) Heaven is for Real – 13,8 / 51,9 mil. dolara

Nebo zaista postoji – radosna je vijest koju donosi film Randalla Wallacea („Bili smo vojnici“), no za studio TriStar nebo počinje i završava na box officeu: film koji je koštao svega 12 milijuna dolara na valu novog vjerskog zanosa već je nakon desetak dana prikazivanja donio pristojnu zaradu. Bogu božje, TriStaru TriStarovo.

4. (3) Rio 2 – 13,6 / 96,1 mil. dolara

Drugi „Rio“ još uvijek uživa bez prave konkurencije filmova za malene, a tako će još neko vrijeme i ostati. Rezultat je solidan, no još je mnogo bolji izvan Amerike pa je Foxov crtić već sada u plusu i ne bismo se čudili da ozbiljno razmišljaju o trojki.

5. (NOVO) Brick Mansions – 9,6 / 9,6 mil. dolara

Solidan start ovog akcijskog krimića (inače remakea francuskog filma “Banlieue 13”) pod produkcijskom paskom Luca Bessona zasigurno ima neke veze s činjenicom da u njemu glavnu ulogu tumači nedovno tragično stradali Paul Walker, a ovo je posljednji film koji je uspio završiti. No, kad sljedeći tjedan u kina stigne drugi „Čudesni Spider-Man“ (koji kod nas pa i u svijetu već uspješno plete mrežu pa je dosad skupio 132 milijuna dolara, a Kip slobode još nije niti ugledao) malo će tko više imati vremena za „Brick Mansions“, a neće se mnogo bolje provesti niti gornji naslovi.

6. (4) Uzvišenost / Transcedence – 4,1 / 18,4 mil. dolara

7. (NOVO) The Quiet Ones – 4 / 4 mil. dolara

8. (10) Bears – 3,6 / 11,1 mil. dolara

9. (7) Različita / Divergent – 3,6 / 139,4 mil. dolara

10. (5) Paranenormalna aktivnost 2 / A Haunted House – 3,2 / 14,2 mil. dolara

 

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com