Nemilosrdni gadovi

Scarlett Johansson ubila boga u Herkulu

lucy-07

AMERIČKI BOX OFFICE 25. – 27. 7. 2014.

Čak šest novih filmova pojavilo se ovog vikenda u američkim kinima od kojih su četiri ušla među prvih deset: adaptacija romana Johna Le Carrea „Najtraženiji čovjek“ poznata i po jednom od posljednjih glumačkih nastupa Philipa Seymoura Hoffmana otvorila je na desetom mjestu, gerijatrijski rom-kom Roba Reinera „I tako to ide“ s Diane Keaton i Michaelom Douglasom flopnuo je na broju 8, a Woody Allen krenuo je s prikazivanjem svog novog filma „Magic in the Moonlight“ u svega nekoliko kina i zabilježio vrlo solidan posjet, no 17 kino dvorana ipak nije dovoljno da bi ostvario rezultat za Top 10. Najuzbudljiviji je ipak bio obračun na vrhu između rimskog poluboga i suvremene božice seksa. Pokazalo se, međutim, da je to u svemu bila neravnopravna bitka.

1. (NOVO) Lucy – 44 / 44  mil. dolara

Teško je zamisliti išta seksipilnije od seksi žene s pištoljem u ruci. A kad je dotična Scarlett Johansson, onda niti bicepsi i tricepsi rimskih bogova tu ne mogu ništa. Isprva se baš i nije očekivalo da će SF triler Luca Bessona imati takav box office potencijal, no kako se vrijeme premijere primicalo postajalo je sve jasnije da i mlado i staro i muško i žensko uživa u Scarlett koja je ovdje ne samo superzgodna nego u superpametna budući da slično kao i kolege iz „Planeta majmuna“ koristi neku supstancu koja joj omogućava da iskoristi sav potencijal svog mozga. Rezultat od 44 milje iznad svih je očekivanja, primjerice veći od „Salta“ s Angelinom Jolie od prije nekoliko godina, a tek nešto slabiji od „Tomb Raidera“. S obzirom da je „Lucy“ koštala svega 40 milijuna dolara, profitabilnost je već zajamčena, preostaje tek vidjeti hoće li ona biti dovoljna da se u Universalu odluče za franšizu.

2. (NOVO) Herkul / Hercules – 29 / 29 mil. dolara

Iako je popušio od „Lucy“, „Herkul“ zapravo vikend završava pjevajući. Naime, još prije koji tjedan činilo se kako će 100 milja uloženih u produkciju filma (drugog ove godine s istim junakom) otići u vjetar, no marketinška kampanja uspjela je popraviti unaprijed stvoren loš glas, a ni kritičari nisu prema filmu Bretta Ratnera bili onako okrutni kao prema prethodnom Rennyja Harlina. Stoga je za ekipu oko Dwaynea Johnsona 29 milijuna dolara sasvim solidan rezultat, iako još nije sasvim izvjesno da će uspjeti doći do – kako se ono glupo kaže – pozitivne nule.

3. (1) Planet majmuna: Revolucija / Dawn of the Planet of the Apes – 16,4 / 172  mil. dolara

Situacija za Caesara i kompaniju i dalje se odvija povoljno, doduše zahvaljujući dvama novim jakim naslovima zabilježili su nešto veći pad gledanosti (55 %), no tek ih nekoliko milijunčića dijeli od prestizanja rezultata prehodnog filma, a s utrškom koji ostvaruje preko bare drugi je nastavak majmunske franšize već prebacio 350 milijuna dolara.

4. (2) Pročišćenje: Anarhija / The Purge: Anarchy – 9,8 / 51,2 mil. dolara

Horori uobičajeno na otvaranju visoko lete, a zatim padaju ko kruške. Tako je i s drugim „Pročišćenjem“ koje se ipak može tješiti da mu gledanost pada nešto sporije nego prvom filmu, no ukupni rezultat će vjerojatno biti tu negdje, oko 65 milijuna dolara.

5. (3) Avioni: Nebeski vatrogasci / Planes: Fire & Rescue– 9,3 / 35,1 mil. dolara

S ozbirom na kakve su nas brojke navikli holivudski premium crtići, ovi „Nebeski vatrogasci“ doimaju se kao da su u kina uskočili ravno iz kakvog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

6. (4) Snimka seksa / Sex Tape – 5,9 / 26,8 mil. dolara

7. (5) Transformers: Doba izumiranja / Transformers: Age of Extinction – 4,6 / 236,3 mil. dolara

8. (NOVO) Tako to ide / And So It Goes 2 – 4,5 / 4,5 mil. dolara

9. (6) Tammy– 3,4 / 78,1 mil. dolara

10. (NOVO) Najtraženiji čovjek / A Most Wanted Man – 2,7 / 2,7 mil. dolara

 

 

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com