Nemilosrdni gadovi

Wolverine pomeo konkurenciju

the-wolverine-picture06

AMERIČKI BOX OFFICE  26.-28.7.2013.

1. (NOVO) Wolverine (53,1/53,1 mil. dolara)

Novi izdanak X-Men franšize s priličnom je lakoćom preuzeo vrh. Iako su se u Foxu nadali i ciframa od 80 milijuna dolara, nekoliko loših startova skupih filmova ohladilo je glave pa su i sa 55 milijuna dolara u prva tri dana prikazivanja više nego zadovoljni, barem neće biti novih gubitaka. No, realno gledajući, ako se uračuna efekt inflacije i većih cijena ulaznica za 3D projekcije, ovo je dosad najlošiji početak prikazivanja bilo kojeg filma iz “X-Men” serijala, što uključuje i zloglasni “X-Men Origins: Wolverine”.

2. (1) Prizivanje/ The Conjuring (22,2/83,9 mil. dolara)

Za dsitribuciju horora karakteristično je da su vrlo kratkog daha, a pedantni box office analitičari reći će kako u drugom vikendu prikazivanja gledanost pada za najmanje 50 posto, obično i mnogo više. No, film Jamesa Wana očito je izuzetak pa je s padom od svega 47% nastavio sjajne kino performanse: s dosad prihodovanih 83,8 milijuna dolara već je najuspješniji horor godine, a sljedeći vikend proslavit će ulazak u klub 100.

3. (2) Gru na supertajnom zadatku / Despicable Me 2  (16,4/306,8 mil. dolara)

O nepobjedivom Gruu se više nema mnogo za reći, njegov pad gledanosti i u četvrtom tjednu prikazivanje je među najmanjima, a s ovim rezultatom postao je šesti cjelovečernji crtić koji je prešao zaradu od 300 milja u američkim kinima. Sljedeći tjedan očekujemo nove rekorde.

4. (3) Turbo (13,7/56,1 mil. dolara)

Sve rečeno o Gruu, ne vrijedi za “Turbo”. Rezultat je slab, a ovog tjedna po svoj prilici izlazna vrata s box office liste pokazat će mu “Štrumpfovi 2” koji u srijedu stižu i u domaća kina.

5. (4) Starci 2 / Grown Ups 2 (11,6/101,7 mil dolara)

Nikad ne možeš dovoljno podcijeniti inteligenciju čitatelja, govorili su neki novinski urednici. A istim se načelom vodi i Adam Sandler. Rezultat je 101 milijun dolara. Pa ti snimaj sofisticirane drame i komedije.

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

1 Komentar

  1. Pingback: Wolverine, prvi egzistencijalistički superheroj - Nemilosrdni gadovi

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com