Nemilosrdni gadovi

Sjajnim otvaranjem od 35 milijuna dolara, “Pravednik” najavio franšizu

equalizer-07

AMERIČKI BOX OFFICE 26. – 28. 9. 2014.

Solidan vikend u američkim kinima u kojima se od dva jaka nova igrača uspješnijim pokazao akcijski triler s Denzelom Washingtonom koji je ujedno postao film s četvrtim najboljim otvaranjem u mjesecu rujnu.

1. (NOVO) Pravednik / The Equalizer – 35 / 35  mil. dolara

Zanimljiv lik umirovljenog agenta CIA-e koji razbuca cijeli ogranak ruske mafije u Americi, spektakularni akcijski prizori i prilično brutalne egzekucije osigurali su filmu Antoinea Fuquae izvrstan rezultat u prvom vikendu. S obzirom da je budžet filma iznosio 55 milijuna dolara te da je film solidno otvorio i izvan Amerike, očito će zarada biti velika pa u Sonyju već itekako razmišljaju o nastavku. Uostalom, jasno je da su o franšizi razmišljali još dok su sklapali film stoga se može zaključiti da je projekt “Pravednik” uspio već nakon tri dana prikazivanja.

2. (1) Labirint: Nemogući bijeg / The Maze Runner – 17,5 / 58  mil. dolara

Još zadovoljniji mogu biti u Foxu jer su uz neveliki trošak od 34 milijuna dolara krenuli tragom “Igara gladi” i stvorili novu franšizu namijenjenu tinejdžerima. Iako se spustio na drugo mjesto, pad gledanosti od 46 posto za ovu vrstu filmova nije loš, a pogotovo nije loš worldwide rezultat od gotovo 150 milijuna dolara u svega 10ak dana prikazivanja.

3. (NOVO) The Boxtrolls – 17,2 / 17,2 mil. dolara

Drugi debitant na listi iskoristio je slabu ponudu crtića (posljednji novi crtić u kina je stigao još u srpnju) i napravio odličan posao. Napravljen 3D stop-motion animacijom film prati pustolovine dječaka Eggsa kojeg su odgojili klošari trolovi, a usprkos podijeljenim reakcijama kritike klinci će ga gledati i dalje, jer alternative još neko vrijeme ionako neće imati.

4. (3) This is Where I Leave You – 7 / 22,5 mil. dolara

Iako nije zabilježila drastičan pad gledanosti u odnosu na prošli tjedan, svega 39%, niti baza nije bila velika pa će komedija s Jasonom Batemanom i Tinom Fey za koji dan izaći iz Top 5 jednako neprimjetno kao što je na njega i ušla.

5. (5) Dolphin Tale 2 – 4,8 / 33,6 mil. dolara

Kad nema kitova i delfini kolo vode, no rezultat nastavka ipak daleko zaostaje za prvim filmom pa trojka ipak nije izgledna.

6. (4) No Good Deed – 4,6 / 46,6  mil. dolara

7. (2) Šetnja među grobovima / A Walk Among the Tombstones – 4,2 / 20,8 mil. dolara

8. (6) Čuvari galaksije / Guardians of the Galaxy – 3,7 / 319,1  mil. dolara

9. (7) Lažna patrola / Let’s Be Cops – 1,5  / 79,6  mil. dolara

10. (8) Ninja kornjače / Teenage Mutant Ninja Turtles – 1,4 / 187,1 mil. dolara

Foto: Sony Pictures; video: Focus Features
Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com