Nemilosrdni gadovi

Jason Bourne se vratio sa stilom (i zamalo rekordom)

jason-bourne-002

AMERIČKI BOX OFFICE 29. – 31. 7. 2016.

  1. (NOVO) Jason Bourne – 60 / 60 (-)

Na povratak Matta Damona u ulogu sjebanog špijuna iz naslova, američki su gledatelji reagirali drugim najboljim otvaranjem za ovu dugovječnu franšizu. Bolje od njega prošao je tek „Bourneov ultimatum“, dok je pokušaj nastavljanja franšize bez Matta Damona, pa čak i bez samog Bournea („Bourneova ostavština“), imala mnogo slabiji rezultat (38 milijuna). I kino blagajne izvan Amerike dobro reagiraju (u prvom vikendu promet je oko 50 milijuna dolara) pa će novi „Bourne“ vjerojatno utrškom nadmašiti čak i do sada najuspješniji „Bourneov ultimatum“.

  1. (1)  Zvjezdane staze: S one strane / Star Trek Beyond – 24 / 105,7 (-59,5%)

Pad od gotovo 60% u drugom tjednu prikazivanja mogao bi u Paramountu upaliti lampicu za alarm. Pad zanimanja gledatelja je očigledan, treće „Zvjezdane staze“ iz ovog najnovijeg serijala imat će mnogo slabiji rezultat od prethodnika, pitanje je hoće li prebaciti 200 milijuna, pa će povrat na investiciju (film je težak čak 185 milijuna dolara) morati potražiti preko oceana.

  1. (NOVO) Zločeste mame / Bad Moms – 23,4 / 23,4 (-)

Nakon „Zločeste učiteljice“, „Zločestog Djeda Mraza“ i „Zločestog djedice“, evo nam sada i „Zločestih mama“. Rezultat otvaranja za film kojeg je najlakše krstiti ženskim „Mamurlukom“ (s prvim filmom trilogije dijele i scenaristički par) može se smatrati solidnim, no s obzirom na dobre reakcije gledatelja, a ni kritike nisu tako loše, moguće je da će se „Mame“ u sljedećim tjednima držati i bolje od prosjeka. Ljetne komedije uvijek su jako tražena roba.

  1. (2) Tajni život ljubimaca / The Secret Life of Pets – 18,2 / 296,1 (-38,5%)

Evo još jednog filma koji se u američkim kinima drži bolje od očekivanja – pad gledanosti iz tjedna u tjedan sve je manji, sljedećeg će tjedna prebaciti 300 milja dolara, a globalno 400. Za originalni filma izvan svake franšize rijetko lijep rezultat.

  1. (3) Kad se svjetla ugase / Lights Out – 10,8 / 42,8 (-50,2%)

Za razliku od novog trilera „Nerve“ koji je razočaravajuće otvorio tek na osmom mjestu, horor „Kad se svjetla ugase“ vrlo je dobro podnio i drugi vikend u kinima, s padom gledanosti nižom od većine horora smiješi mu se lijepa budućnost, da ne kažemo franšiza.

  1. (4) Ledeno doba: Veliki udar / Ice Age: Collision Course – 10,5 / 42,1 (-50,9%)
  2. (5) Istjerivači duhova / Ghostbusters (2016) – 9,8 / 106,1 (-53,4%)
  3. (NOVO) Nerve – 9 / 9 (-)
  4. (6) Potraga za Dorom / Finding Dory – 4,2 / 469 (-41,7%)
  5. (7) Legenda o Tarzanu / The Legend of Tarzan – 2,4 / 121,8 (-63,4%)

* svi iznosi su u milijunima dolara: prva cifra označava prihod u aktualnom vikendu, druga ukupni dosadašnji prihod filma, a postotak u zagradi na kraju postotnu promjenu u odnosu na prihod ostvaren u prethodnom vikendu

** uz redni broj u zagradi je navedena pozicija filma na prošlotjednom box officeu

Avatar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com