Nemilosrdni gadovi

Vraća se Jack Reacher, na žalost i Tom Cruise

Jack Reacher_01

„Jack Reacher“, akcijski triler s Tomom Cruisom, dobit će nastavak. Hm, ne možemo baš reći da se ova vijest čekala s nestrpljenjem, štoviše prilično je neočekivana, budući da film koji je premijeru imao krajem prošle godine baš i nije rasturio na box officeu. Ipak, kad napravimo školsku računicu pa ukupni prihod od 218 milja podijelimo na pola (koja odlazi prikazivačima) te od toga oduzmemo bužet filma, još uvijek ostaje plus od nekih 50 milijuna dolara. Očito, čak i kad se oduzme trošak marketinga, sasvim dovoljan razlog da se krene dalje. Ono, što jest neobično da je za ekranizaciju izabrana najnovija knjiga iz serijala dugog 18 romana. Riječ je o naslovu „Never Go Back“ kojeg ne poznaju niti najzagriženiji ovdašnji fanovi knjiga Leeja Childa budući da je u Americi izdan u rujnu, a kod nas se još nije pojavio prijevod.

U svakom slučaju, originalni film bio je sasvim ugodno iznenađenje, pomalo staromodan, uostalom baš kao i glavni junak, otpušteni vojni policajac koji bez stalnog boravišta luta Amerikom, ali dinačan film u režiji Christophera McQuarrieja. Čak se niti zloglasni casting Toma Cruisa u ulozi dvometraša koja je potpuno sludila fanove romana, na kraju nije pokazao nepromostivom preprekom za uživanje u filmu. Sigurno smo da bi fanovi i nadalje radije u Reacherovoj ulozi vidjeli nekog drugog, no čak i najava novog „Reachera“ s Tomom Cruiseom spada pod rubriku dobrih vijesti.

McQuarrie i Cruise inače već su uigran tim i trenutno su preokupirani pripremama za „Nemoguću misiju 5“ koja kreće u snimanje na ljeto, pa zasada još nije poznato hoće li McQuarrie ostati u režijskom stolcu i drugog „Jacka Reachera“, a još manje se zna o mogućim terminima. Jedino je sigurno da će to biti nakon pete „Nemoguće misije“.

Avatar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com