Nemilosrdni gadovi

Totalno šokantna serija! Za totalne junfere.

american-horror-story-season-5-hotel-001

Američka horor priča: Hotel / American Horror Story: Hotel, SAD, horor drama, 5. sezona, 1 epizoda x 60 minuta
Autori: Ryan Murphy, Brad Falchuk
Uloge: Kathy Bates, Lady Gaga, Sarah Paulson, Wes Bentley, Matt Bomer, Evan Peters, Chloë Sevigny, Dennis O'Hare, Cheyenne Jackson, Angela Bassett

Jao, što smo kontroverzni!

Sarah Paulson puca se u žilu… DROGOM!!!

Maxa Greenfielda neki demon siluje… U GUZU!!!

Max Greenfield pokazuje golu… GUZU!!!

I Matt Bomer pokazuje golu… GUZU!!!

I Cheyenne Jackson i Wes Bentley i Evan Peters će jamačno do kraja sezone također pokazati golu… GUZU!!!

Lady Gaga ne pokazuje golu guzu jer nosi… TANGE!!!

Lady Gaga ima neke svjetlucave naljepnice… NA SISAMA!!!

Lady Gaga i Matt Bomer s još jednim parom prakticiraju grupni… SEKS!!!

Lady Gaga i Matt Bomer kolju ljude usred grupnog… SEKSA!!!

Lady Gaga i Matt Bomer šmrču… KOKAIN!!!

Lady Gaga je odjenula… NEŠTO EKSTRAVAGANTNO!!!

Lady Gaga krade djecu… DJECU!!! PLAVOKOSU DJECU!!!

Dennis O’Hare oblači se… U ŽENSKO!!!

Kathy Bates govori proste riječi… RIJEČI!!!

Ryan Murphy je tako kontroverzan. I hrabar i odvažan i beskompromisan i originalan i pun vizije i pravi umjetnik i, da, ovo je sarkazam. Ali Ryan Murphy ne razumije sarkazam. Ryan Murphy je prva psovka, prva dlaka ispod pazuha, prva polucija, prva erekcija, prvi pornić, prvi seksić, prvi horor, prvi neopravdani sat, prva jedinica iz vladanja, prvi ukor pred isključenje, prvi joint, prva spolna bolest, najobičniji obred odrastanja od kojega bez razloga radiš dramu; Ryan Murphy je ono kad misliš da si anarhist, da si revolucionar, da si frajer, a zapravo si samo nedorasli junfer koji sebe shvaća malčice preozbiljno pa mu se drugi smiju; Ryan Murphy je neodređeno senzacionalistički naslov na internetskom portalu iza kojega se ne krije ama baš nikakav sadržaj; Ryan Murphy je činjenica utoliko što postoji, kao što postoje virusi, vjerski kultovi, žohari.

Kao nijedna sezona dosad, „Američka horor priča: Hotel“ ogolila se – doslovno i metaforički (pričekajte dok Ryan Murphy zgugla što znači „metaforički“) – već u prvoj epizodi. Prije „Hotela“, Murphy nas je barem na/pri početku svake pojedine sezone pokušavao zavesti atmosferom, ekscentričnošću, Jessicom Lange, pa bismo tek negdje oko treće, četvrte epizode shvatili da ni radnje ni poente zapravo nema i da samoproglašeni umjetnik samo baca boju na zid i svoju papazjaniju besramno naziva muralom, no sada nije imao dovoljno strpljenja čak ni da nam zamaže oči, već ih šamara prizorima drogiranja, klanja, jebanja, prizorima koji šokiraju samo svojom beskonačnom repetitivnošću, a uzbuđuju tek najnezreliju publiku koju valjda i poljubac Madonne i Britney ispunjava istinskim, sablažnjivim sladostrašćem. (ŠTETA LIJEPIH GUZA 2/10)

Foto/video: FX Network

Tekst je objavljen uz potporu Fonda za pluralizam Agencije za elektroničke medije i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Teo Tarabarić
Teo Tarabarić živi u Svijetu leda i vatre sa svojim vjernim strahovukom Bongom. Piše sve i svašta za svakoga i svugdje, uključujući i seriju za HBO (ali HBO to još ne zna)

2 Comments

 1. Avatar

  Xili

  15. listopada 2015. at 16:08

  Pretenciozan člančić koji ne sadrži ni r od rezenzije niti o od objektivnog. Samo izdrkavanje nekakvog edgelorda koji valjda nije ni bacio oko na zadnje 4 sezone pa mu je sve ovo neki novitet. Da se razumijemo, prva epizoda je bila borefest, no svakako ima apsolutno istu recepturu kao i prethodne. Golotinja, silovanje i ubijanje na kojekakve groteskne i manje groteskne načine je sastavni dio svake sezone do sad pa ne razumijem u potpunosti čuđenje pure dreku.

 2. Avatar

  Xd

  17. listopada 2015. at 10:43

  Ima istu recepturu kao npr. Coven? I don’t think so. Dapače, Coven je kao ženski Harry potter, nikakv gore or bore fest.Meni su najbolje prve dvije, ostale nisu vrijedne spomena, a ovu doživljavam kao gore napisano.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com