Nemilosrdni gadovi

Superman se vratio na posao

Man-Of-Steel-03

AMERIČKI BOX OFFICE  14.-16.6.2013.

1. Man of Steel  (116,6/128,6 mil. dolara)

Nema više dileme, Superman is back in business! Nadmašivši i Warnerova očekivanja (80 mil. dolara), sa 116 milijuna dolara u prvom vikendu (128 ako se računaju i noćne projekcije od četvrtka) “Čovjek od čelika” ostvario je drugo najbolje ovogodišnje otvaranje (“Iron Man 3” nedostižan je sa 174 milje) i najbolje lipanjsko otvaranje ikada (ispred “Priče o igračkama 3”). Ono što prije sedam godina nije uspjelo Bryanu Singeru, uspjelo je Christopheru Nolanu i Zacku Snyderu, dobri stari Superman ponovno će guzdama donositi velike pare (BO Guru prognozira final u SAD-u između 300 i 350 milijuna).

2. This is the End (20,7/33 mil. dolara)

Drugi dobitnik vikenda je komedija Setha Rogena i Evana Goldberga, što s obzirom na nenadjebivu konkurenciju i R rejting nije loš rezultat. No, ipak slabiji od prethodnika poput “Pinnaple Expressa” i “Tropic Thunder”.

3. Majstori iluzije (11/80,7 mil. dolara)

Mađioničarski triler s Morganom Freemanom do sada je najugodnije ljetno iznenađenje, a s novih 11 milijuna dolara uspjeli su zadržati treće mjesto na box officeu te će po svoj prilici prebaciti stotku. Osim ako nije neki trik.

4. Brzi i žestoki 6 (9,5/219,7 mil. dolara)

Momci su brže nego ikad prije preskočili 200 milja i stigli do najboljeg rezultata franšize. Naravno, sedmica se već sklapa i turira, a gledat ćemo je za otprilike godinu dana.

5. The Purge  (8,3/51,9 mil. dolara)

Nakon neočekivanog buma u prvom vikendu, loša usmena predaja spustila je “The Purge” na nešto razumnije razine. Naravno, rezultat je još uvijek senzacionalan (budući da je produkcija koštala svega 3 milijuna dolara), no šanse za nastavak sve su manje.

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com