Nemilosrdni gadovi

Nikad ne biste pogodili koliko je prošlog vikenda zaradio „Odred otpisanih“

suicide-squad-001

AMERIČKI BOX OFFICE 12. – 14. 8. 2016.

  1. (NOVO) Odred otpisanih / Suicide Squad – 43,5 / 222,6 (-67,4)

Na prvi pogled brojke izgledaju fantastično, najbolje kolovoško otvaranje u povijesti, preko 200 milja nakon deset dana prikazivanja u Americi, još nešto više od toga izvan nje, samo par dana film dijeli od prebacivanja pola milijarde dolara, a ipak u Warneru nisu baš uvjereni da je vrijeme za šampanjac. Pad gledanosti od 67,4 % u drugom tjednu prikazivanja gotovo je izjednačio performanse „Batmana V Supermana“ što je posljedica loše usmene predaje i kritičarskog masakra pa će usporavanje prihoda svakoga dana biti sve drastičnije. Iako su financijske brige stavljene ad acta, film je već vratio uloženo, pitanje je kakva će biti budućnost planirane franšize budući da puko kopiranje Marvelove strategije i dalje ne daje očekivane rezultate.

  1. (NOVO)  Sausage Party – 34,2 / 34,2 (-)

Kako odoljeti crtiću o hrenovkama koje otkrivaju smisao svoje egzistencije? Nikako, što potvrđuje i sjajno otvaranje ove Sonyjeve subverzivne zajebancije od preko 34 milijuna dolara, dosta iznad očekivanja. Kako film za sada nije najavljen u domaćim kinima, nadamo se kako će rezultat biti dovoljno dobar da „Tulum hrenovki“ uskoro ipak vidimo i kod nas.

  1. (NOVO) Pete i zmaj / Pete’s Dragon – 21,5 / 21,5 (-)

Disneyjev obiteljski fantasy, inače remake istoimenog filma iz 70ih, otvorio je korektno, no ništa više od toga. Ako mu u sljedećim tjednima ne naiđe jača konkurencija u obiteljskog segmentu, moguć je blag oporavak, no najbolje što može očekivati na domaćem planu jest da nadmaši „Blagog fantastičnog gorostasa“, a to kao što znamo i nije neko postignuće.

  1. (2) Jason Bourne – 13,8 / 127 (-38,2%)

Najnoviji izdanak serijala o špijunu bez memorije malo je ublažio pad gledanosti, rezultati izvan Amerike i dalje su korektni, film je globalno na oko 250 milja i mjereno financijskim parametrima završit će negdje u sredini franšize, slabije od „Ultimatuma“ i „Nadmoći“, profitabilniji od „Identiteta“ i „Naslijeđa“.

  1. (3) Zločeste mame / Bad Moms – 11,3 / 71,3 (-18,9%)

Od filmova iz top ten najmanji pad gledanosti imaju „Zločeste mame“ koje se pretvaraju u sleeper hit druge polovice ljeta, što su uostalom neki i očekivali. Ipak, šanse da i sljedeći vikend dočekaju među prvih pet, samo su teoretske.

  1. (4) Tajni život ljubimaca / The Secret Life of Pets – 9 / 336,1 (-21,2%)
  2. (5) Zvjezdane staze: S one strane / Star Trek Beyond – 6,8 / 139,7 (-31,3%)
  3. (NOVO) Florence Foster Jenkins – 6, / 6,6 (-)
  4. (6) Nine Lives – 3,5 / 13,5 (- 43,6%) 
  5. (7) Kad se svjetla ugase / Lights Out – 3,2 / 61,1 (-46,5%)

* svi iznosi su u milijunima dolara: prva cifra označava prihod u aktualnom vikendu, druga ukupni dosadašnji prihod filma, a postotak u zagradi na kraju postotnu promjenu u odnosu na prihod ostvaren u prethodnom vikendu

** uz redni broj u zagradi je navedena pozicija filma na prošlotjednom box officeu

Avatar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com