Nemilosrdni gadovi

Bu! Živčana crnkinja preplašila Jacka Reachera!

boo0001

AMERIČKI BOX OFFICE 21. – 23. 10. 2016.

  1. (NOVO) Boo! A Madea Halloween – 27,6 / 27,6 (-)

Filmovi o živčanoj crnkinji Madei kod nas su gotovo nepoznati, no u Americi su već desetak godina jako popularni, a novi film koji je došao u kina nakon trogodišnje pauze, sudeći prema otvaranju mogao bi biti i najuspješniji u serijalu. No, kod nas vjerojatno ionako neće doći pa možemo dalje.

  1. (NOVO) Jack Reacher: Nema povratka / Jack Reacher: Never Go Back – 23 / 23 (-)

Mnogi su na prvom mjestu proteklog vikenda očekivali drugi film o gorostasnom bivšem vojnom policajcu Jacku Reacheru kojeg utjelovljuje omaleni Tom Cruise, no iako prvi film uopće nije loš čini se kako se filmovi o Reacheru u kinima ne primaju onako dobro kao romani Leeja Childa. Ipak, rezultat nije posve loš, iz kina preko oceana dolaze ohrabrujuće brojke, a ni budžet od 60 milja nije ekscesan pa izgledi za nastavak serijala još nisu posve izgubljeni.

  1. (NOVO) Quija: Origin of Evil – 14 / 14 (-)

Nastavak hit horora iz 2014. godine dobio je mnogo bolje recenzije od prethodnika, no rezultat na kino blagajnama ipak je nešto slabiji. Ipak, za “Quiju” nema brige, budžet od skromnih 9 milijuna dolara povratila je već u prvom vikendu (total s prihodima izvan Amerike već sada nadmašuje 21 milijun dolara) pa Universal lovu iz drugog vikenda već može uložiti u pisanje scenarija za treći dio.

  1. (1) Računovođa / The Accountant – 14 / 47,9 (-43,2%)

Niti kreativno računovodstvo nije moglo pomoći trileru s Benom Affleckom da se zadrži na vrhu box officea, no rezultat uopće nije loš, pogotovo s obzirom da cilja na istu publiku kao i “Jack Reacher”.

  1. (2) Djevojka u vlaku / The Girl on the Train – 7,2 / 58,9 (-40,6%)

Posljednji vikend u top 5 bilježi “Djevojka u vlaku” koja je worldwide prebacila 100 milijuna dolara. Nitko ovdje neće izgubiti novac, no ostaje dojam da je to moglo i bolje.

  1. (4) Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu / Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children – 6 / 74,4 (-33%)
  2. (NOVO) Keeping Up with the Joneses – 5,6 / 5,6 (-)
  3. (3) Kevin Hart: What Now – 4,1 / 18,9 (-65,1%)
  4. (6) Rode / Starks – 4 / 64,7 (-28,1%)
  5. (5) Pakao na horizontu / Deepwater Horizon – 3,6 / 55,2 (-43,4%)

* svi iznosi su u milijunima dolara: prva cifra označava prihod u aktualnom vikendu, druga ukupni dosadašnji prihod filma, a postotak u zagradi na kraju postotnu promjenu u odnosu na prihod ostvaren u prethodnom vikendu

** uz redni broj u zagradi je navedena pozicija filma na prošlotjednom box officeu

 

Avatar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com