Nemilosrdni gadovi

Kapetan Amerika poharao Ameriku, treći put

captain-america-civil-war-009

AMERIČKI BOX OFFICE 6. – 8. 5. 2016.

Bio je to nevjerojatan vikend za ekipu iz Disneyja: zahvaljujući ponajviše fantastičnom otvaranju trećeg filma o Kapetanu Americi, ovaj je studio svečano obilježio svoju prvu milijardu dolara u ovoj godini postigavš tako rekord u broju dana u godini (128) potrebnih za dohvatiti ovu cifru. Usput budi rečeno, riječ je samo o prihodu iz američkih kina, dok je na globalnoj razini također srušen rekord s nešto više od 3 milijarde dolara. Čestitamo, naravno bez trunke zavisti.

1. (NOVO) Kapetan Amerika: Građanski rat / Captain America: Civil War – 181,8 / 181,8 (-)

Što reći, brojke govore same za sebe: treći je „Kapetan Amerika“ prebacio u višu sferu globalnog biznisa i performansama zamalo dostigao „Avengerse“. Riječ je o petom najvećem otvaranju svih vremena, a zahvaljujući dobroj usmenoj predaji i podršci kritičara, među njima i fanatičnog NG Runjića, izvjesno je da će film vjerojatno već sljedeći vikend prijeći 300 milja. Globalno, 678 miljiuna and counting. Zastrašujuće.

2. (1) Knjiga o džungli / The Jungle Book – 21,8 / 284,9 (-50%)

Kad nekome svane, drugome smrkne, no s obzirom na ovo mega otvaranje „Kapetana Amerike“, pad od 50 posto zapravo uopće nije loš,a ukupni rezultat itekako je doprinio već spomenutoj brutalnoj Disneyjevoj ovogodišnjoj bilanci.

3. (4) Majčin dan / Mother’s Day – 9 / 20,7 (+7,6%)

Gotovo neopaženo, ispod Kapetanovog štita prošvercala se komedija s Jenny Aniston, Kate Hudson i Juliom Roberts i iskoristila naslov filma kako bi na Majčin dan ipak malo popravila loš prošlotjedni dojam i podebljala saldo. Nije puno, ali producente sigurno veseli.

mothers-day-008

4. (2) Lovac i ledena kraljica / The Huntsman: The Winter’s War – 3,5 / 40,3 (-62,8%)

To se, međutim, ne može reći za producente odgovorne za ovaj flop težak 115 milijuna dolara.  Film se zaledio mnogo ispod uloženog budžeta i Universalu ne preostaje mnogo do li zbrajanje štete koja je, zahvaljujući međunarodnoj distribuciji, ipak nešto manja nego što bi se moglo zaključiti iz rezultata u američkim kinima.

5. (3) Keanu – 3 / 15,1 (-67,4%)

Neamibiciozna akcijska komedija namijenjena prvenstveno američkom tržištu polučila je isti takav rezultat, nije vrijedno spomena.

6. (5) Barbershop: The Next Cut – 2,7 / 48,7 (-55,6%) 

7. (6) Zootropola / Zootopia – 2,6 / 327,6 (-49,8%)

8. (8) The Boss – 1,7 / 59,1 (-59,2%)  

9. (7)   Ratchet i Clank / Ratchet and Clank – 1,4 / 7 (70%)

10. (9) Batman v Superman: Zora pravednika / Batman v Superman: Dawn of Justice – 1 / 327,2 (-73%) 

* svi iznosi su u milijunima dolara: prva cifra označava prihod u aktualnom vikendu, druga ukupni dosadašnji prihod filma, a postotak u zagradi na kraju postotnu promjenu u odnosu na prihod ostvaren u prethodnom vikendu

** uz redni broj u zagradi je navedena pozicija filma na prošlotjednom box officeu

Avatar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com