Nemilosrdni gadovi

“Pepeljuga”: nova princeza američkih kina

cinderella-010

AMERIČKI BOX OFFICE 13. – 15. 3. 2015.

„50 nijansi sive“ prošlog su vikenda ispale iz prvih 10, među njih vratio se Eastwoodov „Snajperist“, SF „Chappie“ od kojega se mnogo očekivalo zabilježio je mizerne performanse te pao s jedinice na peticu, a ako je suditi prema otvaranju filma „Noćna potjera“ izgleda da se bajka o Liamu Neesonu kao holivudskom akcijskom junaku ozbiljno potrošila. Istovremeno junaci Disneyjevih klasičnih crtanih bajki doživljavaju pravu renesansu u igranim verzijama: nakon prošlogodišnje „Gospodarice zla“, proteklog je vikenda američkim box officeom zagospodarila „Pepeljuga“.

  1. (NOVO) Pepeljuga / Cinderella – 70 / 70  mil. dolara

Zapravo, prema prvim procjenama „Pepeljuga“ je čak i nadmašila rezultat „Gospodarice zla“, iako nije imala tako jaki adut kao što je to bila Angelina Jolie. Naime, Lily James poznata je tek poklonicima serije „Downton Abbey“, no usprkos tome, film je ostvario jedno od najboljih otvaranja u ožujku svih vremena. Ekipu iz Disneyja podjednako vesele i financijski izvještaji iz ostatka svijeta, osobito iz Kine gdje je prihodovala 25 milijuna dolara.

  1. (NOVO) Noćna potjera / Run All Night – 11 / 11  mil. dolara

Vrč ide na vodu dok se ne razbije, govorili su naši stari, a stari Liam Neeson odlučio je snimati „Takene“ i varijacije na temu dok god ga netko za to hoće plaćati. No, neće više dugo, budući je s „Noćnom potjerom“ ostvario lošiji rezultat čak i od prošlogodišnje „Šetnje među grobovima“.  Mogla bi to zapravo biti dobra vijest za sve, možda nas poštedi četvrtog „Takena“, a Liama vrati među nešto slabije plaćene, ali mnogo simpatičnije karakterne glumce.

  1. (4) Kingsman: Tajna služba / Kingsman: The Secret Service – 6,2 / 107,3  mil. dolara

Jedan od filmova koji je protekog tjedna popravio plasman (uz Eastwoodovog „Snajperista“) je i „Kingsman“ koji se u Americi nije proslavio, no zahvaljujući boljem prijemu preko bare ipak je uspio prebaciti 250 milijuna dolara i vratiti producentu uloženo.

  1. (2) Fokus / Focus – 5,8 / 44 mil. dolara

Nakon ovog vikenda i Will Smith i Margot Robbie mogu odahnuti budući je „Fokus“ na svjetskom tržištu dohvatio stotku koja jamči povrat uloženog budžeta. No, osim te dobre vijesti drugih nema budući da film iza sebe nije ostavio značajnijeg traga, kako financijskog tako ni kreativnog.

chappie-010

  1. (1) Chappie – 5,8 / 23,3  mil. dolara

SF o inteligentnom droidu policajcu u režiji Neilla Blomkampa vjerojatno je najveće razočaranje prvog kvartala 2015. i sljedećeg tjedna sasvim sigurno nećemo ga više gledati među prvih pet.

  1. (3) Marigold Hotel 2 / The Second Best Marigold Hotal – 5,7 / 18 mil. dolara
  2. (5) Spužva Bob Skockani: Spužva na suhom / The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water – 4,1 / 154,6 mil. dolara
  3. (7) McFarland, USA – 3,6 / 34,9  mil. dolara
  4. (11) Snajperist / American Sniper – 2,9 / 341,5  mil. dolara
  5. (9) The DUFF / Planes: Fire & Rescue – 2,9 / 30,3 mil. dolara
 Foto i video: Buena Vista Pictures, Warner Bros., Columbia Pictures

 

Avatar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com