Nemilosrdni gadovi

“Bitka za Pacifik” razočarala, Gru i dalje je gazda američkih kino blagajni

Pacific-Rim_02

AMERIČKI BOX OFFICE  12.-14.7.2013.

1. (1) Gru na supertajnom zadatku  (44,7/229,2 mil. dolara)

Mali Gru othrvao se napadu staraca, čudovišta i robota što je impresivan uspjeh, a nastavi li ovim tempom smiješi mu se drugo mjesto na godišnjoj listi najuspješnijih filmova iza “Iron Mana 3”

2. (N) Starci 2 (42,5/42,5 mil dolara)

Kolega Runjić kao vrsni poznavatelj Adama Sandlera i njegovih fanova vrlo je točno precizirao kako bi nastavak, iako nema niti jednu dobru foru, mogao polučiti i bolji uspjeh od originala. I bi tako. Za svega 2 milijuna na otvaranju, ali se ipak broji. To je ujedno i najbolje otvaranje neke komedije u američkim kinima ove godine. No comment.

3. (N) Bitka za Pacifik (38,3/38,3 mil dolara)

Novi film Guillerma del Tora mjesecima prije otvaranja bio je veliki internetski buzz, no pokazalo se da nitko osim tinejdžera ne želi gledati film koji se bazira gotovo isključivo na bitkama između robota i čudovišta i specijalnim efektima. Eto, čak je i nemilosrdni Runjić rezolutno odbio sugestiju iskusnijeg kolege da pogleda “Pacifik” (i napiše recenziju, dakako) jer je to film namijenjen ljudima njegovog uzrasta. Ali, ništa. Tako da nećete čitati recenziju, što znači da “Bitku za Pacifik” možete gledati samo na vlastitu odgovornost.

4. (3) Specijalne agentice (14/112,3 mil. dolara)

Treći tjedan ista priča Melissa McCarthy i Sandra Bullock marljivo prodaju kino ulaznice, ništa impresivno, ali u Foxu su i više nego zadovoljni. Prognoza je da bi do kraja distribucije mogle skupiti oko 150 milijuna dolara što bi bilo dovoljno za titulu najuspješnije ljetne komedije.

5. (2) Usamljeni osvetnik (11,1/71,1 mil. dolara)

Ništa novo ne može se reći ni o “Usamljenom osvetniku” – nakon razočaravajućeg prvog vikenda, uslijedio je još brutalniji pad u drugom vikendu pa su box-office prognostičari, baš kao ekonomski analitičari kad je u pitanju hrvatsko gospodarstvo, morali revidirati svoje prognoze – na niže. Sve je očitije da niti rezultat od 100 milijuna dolara više nije izgledan.

/NG RUNJIĆ/

pogledat ću “pacific” kad ti pogledaš “starce”. oba nastavka…

/NG TOMLJANOVIĆ/

Pretežak zadatak čak i za mene. Onda ću radije pogledat’ „Pacifik“, bolje roboti nego Sandler!

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com