Nemilosrdni gadovi

B.O. dvoboj: mali Gru opelješio “Usamljenog osvetnika”

despicable me 2

AMERIČKI BOX OFFICE  5.-7.7.2013.

1. (N) Gru na supertajnom zadatku  (82,5/142 mil. dolara)

Dan nezavisnosti Amerikanci su mahom proveli s podmlatkom u kinu gledajući nove Gruove avanture i obračun s novopečenim super zločincem. Kad su tete čistačice na kraju petodnevnog vikenda pomeli kokice iz kina, a tete blagajnice zaviririle u blagajnu našle su čak 142 milijuna dolara. U Americi. U onom dijelu svijeta koji Amerikanci zovu Ostatak svijeta našli su još 151 milijun što znači da je Gru u prvih pet dana prikazivanja generirao prihod od gotovo 300 milijuna dolara. U svakom slučaju, riječ o jednom od najboljih otvaranja u povijesti (na bazi pet dana) za animirani film i mnogo bolji utržak od originala pa se može očekivati da će s lakoćom prijeći granicu od 300 milijuna u Americi. Ipak, još je dalek put do najuspješnijeg ovogodišnje filma, “Iron Mana 3” (406,4 mil. dolara).

2. (N) Usamljeni osvetnik (29,4/48,9 mil. dolara)

U ovom je dvoboju netko morao izgubiti i, očekivano, bio je to “Usamljeni osvetnik”. Niti Johnny Depp nije pomogao pa je već nakon prvih pet dana prikazivanja jasno da će jedva prijeći granicu od 100 milijuna dolara, odnosno da Jerry Bruckeimer ovaj put neće vratiti uloženo, točnije 200-250 milijuna dolara koliko je iznosio budžet filma.

3. (2) Specijalne agentice (25/86,3 mil. dolara)

Melissa McCarthy i Sandra Bullock nastavljaju sa solidnim financijskim performansama i ovaj tjedan – s novih 25 milijuna dolara zadržale su treće mjesto i već sljedećeg vikenda preskočit će stotku, a do kraja distribucije vjerojatno i 150 milijuna. Za film s umjerenim budžetom od 43 milijuna dolara, to je odličan rezultat.

4. (1) Čudovišta sa sveučilišta  (19,5/216,1 mil. dolara)

Film s najvećim padom gledanosti među prvih deset (57%) što je i očekivano s obzirom na ulazak žestoke animirane konkurencije. Čudovišta u trećem tjednu distribucije nisu imala šanse protiv Grua, no dosadašnji rezultat od 216 milijuna sigurno nikoga u Pixaru nije razočarao, dapače.

5. (3) Svjetski rat Z (18,2/158,7 mil. dolara)

Zombi horor Brada Pitta nakon lošeg PR-a i tek umjereno dobrog početka prikazivanja, pretvara se u ugodno ljetno iznenađenje. Relativno mali pad u odnosu na prošli tjedan (39%) svjedoči o dobroj usmenoj predaji pa bi finalni rezultat mogao prijeći 200 milijuna, što će nakon svega biti veliko olakšanje za sve koji su sudjelovali u ovom rizičnom pothvatu.

Avatar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com