Nemilosrdni gadovi

Strah i trepet na američkim kino blagajnama

Conjuring2

AMERIČKI BOX OFFICE  19.-21.7.2013.

1. (NOVO) The Conjuring (41,5/41,5 mil. dolara)

Najave i traileri za novi film Jamesa Wana (“Slagalica strave”) i nas su zainteresirale, a očito nismo jedini: film s budžetom od svega 20 milijuna dolara u prvom je vikendu skupio više nego dvostruko, što je rekordno otvaranje za neki film s cenzorskom oznakom R. U Warneru mogu početi slaviti i stavljati lovu sa strane – dase nađe za pokriti gubitke od “Bitke za Pacifik”.

2. (1) Gru na supertajnom zadatku  (25/276,1 mil. dolara)

I u trećem tjednu prikazivanja Gru se pokazao kao tvrd orah, niti četiri nova naslova, niti direktna animirana konkurencija iz DreamWorksa  (vidi niže) nisu mu jako naštetili: sa zaradom iz prošlog vikenda dogurao je do 276 milja i dečki mogu početi crtati trojku.

3. (NOVO) Turbo (21,5/21,5 mil. dolara)

Nakon “Čudovišta” i “Grua”, čini se da na tržištu nema mjesta za trećeg pa je animirani film o utrkama puževa prilično razočarao: ovim tempom neće doći do cilja, a znamo da se u Hollywoodu ništa ispod sto milja više i ne broji. Tim više što za dva tjedna stižu “Štrufovi 2”.

4. (2) Starci 2 (20/79,5 mil dolara)

Ima još ljudi koji se smiju šalama Adama Sandlera čak i danas kad to čak niti kolegi Runjiću nije smiješno. A Hollywood je uvijek znao zaraditi na takvima pa će to učiniti i ovaj put, mic po mic i sljedeći tjedan premašit će stotku. Eto, još jednog razloga za smijeh Sonyjevih šefova. Od srca.

5. (NOVO) Red 2 (18,5/18,5 mil. dolara)

Film koji je izmislio novi žanr – gerijatrijski triler – nije startao toliko loše koliko peto mjesto sugerira, no u žestokoj konkurenciji mladih lavova valja imati razmijevanja za ljude u godinama kao što su Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren i ostali. Mi imamo.

6. (3) Bitka na Pacifiku (15,9/68,2 mil dolara)

Filmove poput “Pacifica” obično niti loše kritike ne mogu spriječiti da poberu vrhnje s kino blagajni, no ovaj put dogodilo se suprotno: kritike su sasvim korektne, no u kinima ne ide pa ne ide. Još jedan na listi ovogodišnjih gubitaša.

ripd

Jeff Bridges i Ryan Reynolds mogu biti mirni, nastavka biti neće

7. (NOVO) R.I.P.D. Agenti za počivale u miru  (12,7/12,7 mil dolara)

Od četiri nova filma protekloga vikenda, bizarni spektakl o nebeskim policajcima s Jeffom Bridgesom i Ryanom Reynoldsom prošao je daleko najlošije, a u Universalu već čupaju kosu, ako im je išta ostalo, ni sami ne vjerujući u što su utukli 130 milijuna dolara. To je ujedno i najgore ovogodišnje otvaranje filma skupljeg od sto milijuna dolara. Sva sreća da studiju ove godine jako dobro ide (zahvaljujući “Gruu” i “Brzim i žestokima 6”), već je prebačena prva milijarda u američkim kinima, pa neće i sami morati krenuti putem svojih filmskih junaka.

 

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com