Nemilosrdni gadovi

Priprema se film o autoru „Hobita“

hobbit-desolation of smaug

Hollywood se konačno uhvatio u koštac s biografijom J.R.R. Tolkiena, kultnog autora „Hobita“ i trilogije „Gospodar prstenova“. Projekt  vodi producent Peter Chernin i njegov Chernin Entertainment, a pod okriljem Fox Searchlighta. Iako se svojedobno spominjalo da je Peter Jackson, režiser superuspješnih filmskih trilogija „Hobit“ i „Gospodar prstenova“, zainteresiran za ovaj projekt, njegovo se ime za sada ne spominje. Naime, film je tek u pripremnoj fazi u kojoj na scenariju radi irski pisac David Gleeson, Tolkienov učenik i veliki obožavatelj, no nikakva se druga imena, režisera ili glumaca, još ne spominju.

John Ronald Reuel Tolkien engleski je književnik koji osim fascinantne bibliografije ima podjednako uzbudljivu biografiju, rođen je u Južnoj Africi, ratovao je u Prvom svjetskom ratu, bio je razbijač šifri u pričuvi tijekom Drugog svjetskog rata te kasnije bio najutjecajnij član književne skupine poznate pod imenom Inklings, a u kojoj je sudjelovao i Tolkienov prijatelj C.S. Lewis, autor popularnih „Narnijskih kronika“. Film će se fokusirati upravo na period života koji je prethodio izdanju „Hobita“ (1937.) i zatim trilogije „Gospodar prstenova“.

Za sada je zaklada koja se brine o Tolkienovoj ostavštini  uspješno stopirala sve prethodne filmske biografije, među kojima je najozbiljniji bio pokušaj ekranizacije romana Stevea Hillarda „Mirkwood“, stoga će biti zanimljivo saznati koliko će nula imati argumenti Petera Chernina.

tolkienphoto

Avatar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com